l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Gratis hulp 24/7
Bel 0800 – 6005 of App 06 – 1111 6565

Informatie

Stichting Ongewild Zwanger stelt zich ten doel zwangere vrouwen die, om welke redenen dan ook, geen beroep op reguliere hulpverlening kunnen, durven of willen doen, desgewenst anoniem, hulp te bieden bij hun vragen en onzekerheden rond hun zwangerschap, bevalling of de situatie die ontstaat als zij eenmaal zijn bevallen.

Vaak gaat het om vrouwen die hun zwangerschap geheim willen houden uit angst voor repercussies bij het bekend worden daarvan.

Preventieve zorg

Ons professionele team vrijwilligers staat deze vrouwen bij. Niet alleen door zo goed mogelijk advies en antwoord op hun vragen te geven, maar ook door hen te helpen tot verantwoorde afwegingen te komen als het om de toekomst van hun (aanstaande) baby gaat. Vrouwen in nood met een hulpvraag kunnen contact opnemen via SMS, App, een live chat en telefoon 0800-6005 (24 uur per dag gratis bereikbaar).

Onze organisatie voert ook persoonlijke gesprekken met (aanstaande) moeders, bezoekt hen thuis, legt contact met een medisch specialist en begeleidt hen naar een ziekenhuis of verloskundige voor onderzoek en controle. Ze draagt zorg voor psychische en medische zorg voor, tijdens en na de bevalling en ondersteunt de moeders op elk gebied, ook wanneer ze besluiten al dan niet zelf voor hun baby te zorgen.

Realisering Beschermde Wieg kamers

De Stichting Ongewild Zwanger stelt primair ten doel moeder en kind de mogelijkheid te bieden samen verder te gaan. Daarbij gaat zij met de moeder na welke alternatieven denkbaar zijn wanneer zij voornemens is afstand te doen van haar baby. Mocht de moeder daar niet voor open staan, dan bieden Beschermde Wieg kamers bij particulieren en in steeds meer ziekenhuizen de mogelijkheid om in anonimiteit afstand te doen van de baby.

Wel zal de Stichting de moeder er van trachten te overtuigen van het belang om haar gegevens achter te laten, waaruit de afkomst van de baby blijkt. Daaronder ook (medische) informatie van beide ouders, opdat het kind in zijn latere leven over zijn biologische achtergrond kan beschikken. En tenslotte zal de Stichting haar van alle mogelijke relevante informatie voorzien, waaronder die over alle vormen van afstand en adoptie en de mogelijkheid op een later moment op haar beslissing terug te komen.

Ondersteuning van (aanstaande) moeders

(Aanstaande) moeders kunnen steeds rekenen op ondersteuning vanuit de Stichting, in de aanloop naar de bevalling, maar ook daarna. Materiƫle en ook immateriƫle ondersteuning. Begeleiding en nazorg zijn daarbij van groot belang. En als de moeder er voor kiest met haar kind een nieuw leven te beginnen, kan zij op onze steun rekenen, ook voor de noodzakelijke basisbehoeften als huisvesting, inkomen etc.

Voorlichting

De doelgroep waarop de Stichting zich richt is nog nauwelijks in beeld. Veelal wordt ervan uitgegaan dat een ieder van het reguliere hulpaanbod gebruik kan maken. Het fenomeen zorgmijdende aanstaande moeders blijft daardoor onderbelicht. Met gastlessen aan studenten op de daarvoor in aanmerking komende MBO en HBO-opleidingen probeert de Stichting daarin verandering aan te brengen.

a

We zijn er voor jou,
veilig en anoniem

shape-trans-grey

Contact ons!

0800 - 6005

Bel ons, waar je ook bent en wat je ook nodig hebt. Wij zijn er voor je. Vind je het fijner om je hulpvraag via de Whatsapp te stellen? 06 - 1111 6565
(dag en nacht bereikbaar)