l

Ut wisi enim ad minim veniam, quis laore nostrud exerci tation ulm hedi corper turet suscipit lobortis nisl ut

Voorlichting

Stichting Ongewild Zwanger is er voor zwangere meisjes en vrouwen die, om welke reden dan ook, geen reguliere hulpverlening durven, kunnen of willen zoeken. Wij bieden ze een klankbord en daadwerkelijke ondersteuning. Dit gericht om tot oplossingen te komen waarmee zowel de aanstaande moeder als haar nog ongeboren kind het meest  gediend zijn.

Hierover geven wij voorlichting op scholen en universiteiten in de vorm van een gastcollege en organiseren wij een inspirerende workshop voor organisaties, profit en non-profit.

Lees hieronder de mogelijkheden en contact ons voor informatie en reserveringen.

a

Gastcolleges

Gastcolleges, verzorgd door Stichting Ongewild Zwanger op basisscholen voorgezet onderwijs, MBO en HBO

Een doelstelling die wij graag uitdragen en ter discussie stellen in gastcolleges voor leerlingen/studenten in het voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs, die met de hiervoor genoemde problematiek geconfronteerd kunnen worden.

 

In het gastcollege, voor de duur waarvan wordt uitgegaan van anderhalf uur, komen de volgende onderwerpen op interactieve wijze aan de orde.

 • Stichting Ongewild Zwanger richt zich, als enige in het land, op zorgmijders. Meisjes en vrouwen die ongewild zwanger zijn en, om welke reden dan ook, geen hulp durven, kunnen of willen zoeken.
 • Vrouwen die zonder hulp hun zwangerschap zouden verhullen en alleen bevallen met alle gevolgen van dien.
 • Wat heeft ons bewogen om een Stichting met deze doelstelling op te richten?
 • Is veilig vrijen altijd de oplossing om ongewilde zwangerschappen te voorkomen en als dat niet zo is aan welke situaties moet je dan denken?
 • Bij welke personen of instanties kan een vrouw terecht die ongewild zwanger is?
 • In welke omstandigheden zou zij willen afzien van een beroep op de bestaande hulpverlening?
 • Voor welke vrouwen biedt de Stichting Ongewild Zwanger mogelijk een oplossing?
 • Wat kunnen zij dan van ons verwachten?
 • Wat is het perspectief als de baby is geboren?
 • Wat betekent het voor de moeder wanneer zij besluit niet voor haar baby te kunnen of willen zorgen?
 • Waarom is gegevensverstrekking bij afstand van de baby zo belangrijk?
 • Wat kan kennisname van deze gegevens door een, dan inmiddels 16-jarig kind, voor de moeder en haar kind betekenen?
 • Het beschreven programma berust op een interactieve aanpak waarbij de deelnemers steeds worden uitgedaagd te reageren.
 • Afsluitend vindt een evaluatieronde plaats.

 

Daarnaast wordt een vragenlijst uitgedeeld waarin de deelnemers van hun waardering voor het geboden programma kunnen doen blijken.

meisje steekt hand op in klaslokaal
klaslokaal met gastcollege
klaslokaal
a

Academie

Inspirerende workshop voor organisaties (non profit en profit), overheid, gemeentes en scholen die bereid zijn ‘om’ te denken en daarmee bereid zijn een nieuwe wereld te betreden.

Stichting Ongewild Zwanger heeft zich onder de bevlogen leiding van oprichter Barbara Muller en operationeel directeur Kitty Nusteling in 4 jaar tijd van een regionale tot een landelijk en binnenkort internationaal opererende organisatie ontwikkeld. Een baanbrekend en innovatief concept, waar preventie centraal staat. Ongewild Zwanger geniet landelijke bekendheid door de vele artikelen en tv-programma’s die eraan gewijd worden.

Stichting Ongewild Zwanger heeft grote sociaal maatschappelijke impact doordat het kinderlevens redt en te vondeling leggen op een onveilige plek voorkomt. Een traumatische start van een nieuw leven, terwijl er met de juiste aandacht, zorg en liefde zoveel mogelijk is om een moeder en haar kind een veilige uitweg en soms ook toekomst te bieden samen. Dat doet Ongewild Zwanger; zij biedt op een laagdrempelige en unieke wijze preventieve hulp aan zorgmijdende zwangere en pasbevallen vrouwen die anoniem moeten blijven. Via een preventieve noodlijn, whatsapp en livechat en via de negen Ongewild Zwangerkamers die in het land gevestigd zijn.

Wij ervaren dat veel vrouwen die via onze Stichting geholpen zijn beter in staat zijn na hun zwangerschap normaal te functioneren, weer vertrouwen krijgen in zichzelf en anderen; actief deelnemen in de maatschappij.

Er is de afgelopen 4 jaar veel nationale en internationale belangstelling geweest voor Ongewild Zwanger en onze deuren hebben altijd opengestaan voor belangstellenden vanuit verschillende disciplines. Hulpverleners, politici, medici, studenten, en (aanstaand) moeders die ons ontmoeten voelen allemaal hetzelfde. Zij zijn geraakt door de liefde en bevlogenheid. Zij ervaren de intrinsieke gedrevenheid en motivatie van het team vrijwilligers tot het uiterste te gaan om werkelijk betekenis te hebben. Wij zijn niet bang buiten de gebaande paden te treden en willen dat graag uitdragen aan anderen. Velen vinden het moeilijk te duiden wat hen precies raakt. “Lef, energie, humor en liefde maken de inspiratie die ik voel.” heeft een bezoeker ons ooit zo mooi teruggekoppeld.

Inmiddels hebben wij deze inspiratie omgezet in een workshop om anderen daarmee te inspireren. Opdat ons gedachtengoed een steeds groter wordende olievlek wordt, mensen buiten de kaders leren te denken, hart en ratio weer laten stromen om zichzelf en daarmee creativiteit en autonomie terug te vinden in hun denken en handelen. Dat is wat onze wereld zoveel mooier zal maken. Want wanneer je handelt vanuit je hart, regels loslaat wanneer dat nodig is om verder te komen, je lef inzet om betekenis te hebben, van mens tot mens kijkt wat een ander nodig heeft, dan handel je vanuit kracht en ben je in staat de wereld te verlichten.

Ongewild Zwanger Workshop

Deze inspirerende workshop richt zich specifiek op:

 • Systeemoverstijgend denken en handelen
 • Kracht inzetten om beweging te realiseren
 • Respect en gelijkwaardigheid
 • Medewerkers/studenten inspireren hun droom te volgen
 • Buiten de gebaande paden treden om de doelgroep kwetsbare zwangeren beter te bedienen
 • Aandacht voor stress-sensitieve hulpverlening

Workshops rondom deze thema’s zijn voor groepen (max. 8 personen) te boeken en kosten € 300 per persoon voor de duur van 4 uur en € 150 per persoon voor de duur van 2 uur. De workshop is inclusief een yoga of meditatiesessie, Freezspace, koffie, sapjes, thee en een biologische lunch.

De opbrengsten van dit werkbezoek komen volledig ten goede aan de moeders en kinderen. De inspiratie academie vestigt zich per begin 2019 in Stokholm, het prachtige pand aan de Wolwevershaven 34 te Dordrecht, waar ze huurvrij gebruik van mag maken.

vrouw geeft gastcollege
man geeft gastcollege
collegeklas aan de koffie
a

a

Informatie Ongewild Zwanger Voorlichting

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact op.